El, gas, vand og varme

Print Friendly, PDF & Email

Elektricitet
Når du flytter ind, har vores varmemester/gårdmand sendt den aktuelle aflæsning til elselskabet. Men du skal stadig selv tage kontakt til dit elselskab og oplyse dem om navn osv.
Ved udflytning er det vigtigt, at du ikke afmelder elektriciteten. De håndværkere samt rengøringsfolk, der skal ordne lejligheden efter dig, skal bruge strøm, og det er jo ikke noget, den nye lejer skal betale for. Varmemesteren eller gårdmændene sender aflæsningen til elselskabet, når istandsættelsen er udført.

Du skal selv kontakte din elselskab med oplysninger om din nye adresse, så de kan sende den endelige slutopgørelse til dig efterfølgende.

Gas
Når du flytter ind, er der måske opsat en gasmåler i din lejlighed. Hvis du ønsker at installere et gaskomfur, skal du ringe til en aut. blikkenslager, og når han så har monteret gaskomfuret, sørger han for at tilmelde dig til HOFOR.

Pjece om gas i boligen
Pjece om 10 gode grunde til gas i boligen

Hvis du ikke installerer et gaskomfur, skal din gasmåler af sikkerhedsmæssige årsager nedtages.
Dette gøres ved, at du ringer til en aut. blikkenslager, som så kommer og nedtager den samt afmelder den hos HOFOR. Hvis ikke du gør dette, vil HOFOR selv henvende sig med krav om nedtagning. Du skal selv betale for nedtagningen.

Læs mere om bygas og gasmålere her.

Vand
Vand er inkluderet i din husleje. Det betyder dog ikke, at det er nytteløst at spare på det. Afdelingens udgifter til vand skal betales, og det er os som beboere, der i fællesskab skal betale denne udgift.
Derudover er der jo også noget grønt i at spare på ressourcerne  🙂

Spar på vandet

Læs mere om vand i Københavns Kommune her

Varme
Betalingen for varmen trækkes aconto sammen med din husleje hver måned. Det er det samme beløb hele året rundt, også selvom man ikke bruger noget varme om sommeren.
Der vil en gang om året udkomme et varmeregnskab til hver husstand, hvor forbruget og udgifterne fremgår. Hvis man har betalt for lidt eller for meget, vil man få en ekstraregning, eller man vil få penge tilbage.
Når man flytter vil ens varmeregning også blive gjort op og fremgå af den endelig opgørelse

DET ER VIGTIGT, AT ALLE LEJEMÅLETS RADIATORER HAR MONTERET EN VARMEMÅLER.
Hvis de ikke har det, kan systemet ikke virke optimalt, og man vil risikere at komme til at skulle betale unormalt meget i varme.

Varmemålerne kommunikerer trådløst med en enhed opsat i opgangen, og det vil derfor ikke være nødvendigt at aflæse disse.

da_DK